Имаме удоволствието да ви поканим на представянето на новата книга на Института по психология на групите

„Психодрама и травма. Да отиграеш болката”

Съставители на този забележителен сборник, включващ текстове на изтъкнати психодрама терапевти от цял свят, са Петер Феликс Келерман (обучаващ психодрама терапевт, автор на книгите Focus on psychodrama, Sociodrama and Collective Trauma и др.) и М. К. Хъджинс (обучаващ психодрама терапевт, председател на борда на директорите на международната организация „Терапевтична спирала“). Сред авторите се отличават имената и на Зерка Морено, Адам Блатнер, Марша Карп, Грете Лойтц, Ан Шютценбергер, Ева Рьойне, Йорг Бурмайстер и др.

В свят, в който природните, социалните и политическите бедствия са всекидневие, терапевтите все по-често се изправят пред необходимостта да намерят бързи и ефективни методи за лечение на хора, преживели травма – физическа, сексуална и емоционална злоупотреба, военна и заложническа драма, зависимост, пътен инцидент, траур, тежка загуба и т.н. Тези задълбочени и в същото време достъпни текстове предлагат убедителни доказателства за успешното използване на психодрамата в работата с индивидуална и колективна травма.

Представянето на книгата се състоя на 14.09.2023 г. от 18.30 ч. в Библиотеката на Гьоте-институт София (ул. Будапеща №1), с модератор Златко Теохаров и участието на двама от преводачите Антоанета Матеева и Детелина Христова, и на редактора Геновева Теохарова. Повече за събитието вижте на FB страницата на Института.

Поръчки за книгата с изпращане по куриер се приемат на BooksPGI@gmail.com и 0886253223.